Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz și Emmanuel Macron l-au sunat din nou pe Putin și i-au cerut să oprească războiul: Răspunsul dat de liderul de la Kremlin

www.gettyimages.com
olaf scholz emmanuel macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Olaf Scholz, i-au cerut joi preşedintelui rus, Vladimir Putin, o soluţie politică la conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin a dat asigurări că menţine în totalitate aprovizionarea energetică a Uniunii Europene, anunță Mediafax.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au insistat, în convorbirea cu Vladimir Putin, pentru "identificarea unei soluţii negociate între Rusia şi Ucraina", a declarat un oficial guvernamental de la Berlin, sub protecţia anonimatului.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au cerut preşedintelui Rusiei aplicarea "imediată" a unui armistiţiu în Ucraina.

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va menţine aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene. "Noi ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionare cu energie. Sistemul de aprovizionare cu gaz este la nivelul de sută la sută", a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Monde.

Însă Vladimir Putin a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei de Occident riscă să genereze inflaţie a preţurilor alimentelor pe plan mondial. "Dacă vor continua actualele sancţiuni, vor fi consecinţe serioase pentru sectorul alimentar, iar creşterea inflaţiei va fi inevitabilă", a atras atenţia Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.