Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz vrea să reia discuţiile cu Vladimir Putin

Die Welt
Olaf Scholz

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, le-a declarat unor parlamentari germani că vrea să reia discuţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unor participanţi la reuniunea comisiei parlamentare pentru apărare care a avut loc în Bundestag, la Berlin, informează vineri dpa, potrivit Agerpres.

"Am auzit, am auzit clar că Olaf Scholz a anunţat de asemenea o nouă iniţiativă pentru discuţii cu Putin", a declarat parlamentarul Wolfgang Hellmich, de la Partidul Social-Democrat al cancelarului federal.

Scholz a susţinut că nu prea avea rost să se discute cu Putin înainte discursului său de Ziua Victoriei, pe 9 mai, subliniind totodată că actualul conflict nu poate fi rezolvat fără canale pentru dialog, potrivit lui Hellmich.

Olaf Scholz a discutat de mai multe ori la telefon cu Vladimir Putin după declanşarea războiului în Ucraina, pe 24 februarie, însă contactul între cei doi lideri politici s-a oprit.

Săptămâna trecută, cancelarul federal al Germaniei a declarat, pentru publicaţia Stern, că a discutat cu preşedintele rus în urmă cu patru săptămâni. Potrivit biroului său de presă, o ultimă astfel de discuţie a avut loc pe 30 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.