Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda a învins-o pe Austria, 2-0, și s-a calificat în optimile Euro 2020

alephnews.ro
minge fotbal uefa euro 2020

Olanda s-a calificat în optimile de finală ale turneului final al Campionatului European după ce a învins, joi, la Amsterdam, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Austriei, în etapa a II-a Grupei C a competiţiei.

Echipa Olandei a făcut un nou meci bun, s-a impus prin golurile marcate de Memphis Depay (11 - penalty) şi Denzel Dumfries (67), şi-a asigurat calificarea în optimile de finală, dar şi câştigarea grupei, indiferent de rezultatul meciului cu Macedonia de Nord.

Batavii au primit penalty în urma unui atac neglijent al lui Alaba la Dumfries, noul jucător al lui Real Madrid călcându-l pe olandez în colţul careului, iar arbitrul, după consultarea imaginilor video a dictat lovitură de pedeapsă, fructificată de Memphis Depay.

Depay a fost implicat în 49 de goluri în cele 66 de selecţii la naţionala Olandei, 26 de goluri şi 22 de pase decisive, cu 21 mai multe decât oricare alt jucător de la debutul său pentru Oranje, în octombrie 2013.

Fostul atacant al lui Olympique Lyon a avut o şansă de a realiza dubla, dar a trimis în plasa laterală (24).

Lateralii olandezi s-au aventurat mai rar în atac faţă de meciul cu Ucraina, astfel că meciul a avut o notă de echilibru şi mai puţine faze ofensive.

Austriecii au încercat să se apropie de poarta lui Stekelenburg, însă şutul lui Baumgartner (28) din afara careului a fost blocat de fundaşul de Ligt, iar Hinteregger (35) a tras de la 22 de metri, dar peste poartă.

Depay (40) a ratat incredibil din 6 metri, după o minge aşezată foarte bine de Weghorst, iar Ulmer a respins salvator din faţa porţii la mingea trimisă de Wijnaldum (41).

După pauză, Austria a construit mai mult, însă nu a creat decât rareori pericol real la poarta ''veteranului'' Stekelenburg.

Tot ''portocala mecanică'' a fost aproape de gol, în min. 61, la un corner executat de Depay, Weghorst a recentrat, iar de Vrij a reluat din apropiere, însă Bachmann a avut un reflex de senzaţie.

Olanda şi-a dublat avantajul în min. 67, când Mallen, abia intrat, a fost lansat de la centrul terenului de Depay, i-a pasat lui Dumfries, care a marcat simplu.

Până la final, Olanda nu a reuşit să mai aibă faze clare de gol, dar Austria a creat pericol la poarta adversă în trei rânduri. Kalajdzic (71) a reluat spre poartă, mingea a fost deviată şi de Dragovic, dar s-a scurs pe lângă bară. Alaba a şutat violent de la distanţă, iar mingea a trecut razant pe lângă bară (81). Ultima oportunitate s-a consumat în min. 84, când Onisiwo a trimis cu capul de la 7 metri, la mingea trimisă în adâncime de Kalajdzic, dar portarul batav a fost la post.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Olanda va primi vizita Macedoniei de Nord, în timp ce Austria va reveni la Bucureşti pentru derby-ul cu Ucraina. Austria e nevoită să câştige pentru a fi sigură de calificarea în optimi, în timp ce ucrainenii pot merge mai departe şi cu un egal, având avantajul numărului mai mare de goluri.

Au evoluat următoarele echipe:

Olanda: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Ake '64), van Aanholt (Vijnaldt '65) - De Roon (Gravenbergh '74), Wijnaldum, F. De Jong - Weghorst (Malen '64), Depay (L. De Jong '82). Antrenor: Frank de Boer;

Austria: Bachmann - Lainer (Grillitsch '62), Dragovic (Lienhart '84), Hinteregger, Ulmer - Baumgartner (Lazaro '70), X. Schlager (Onisiwo '84), Laimer, D. Alaba - Gregoritsch (Kalajdzic '71), Sabitzer. Antrenor: Franco Foda.

Cartonaşe galbene: De Roon '14 / D. Alaba '10, Bachmann '67.

Arbitri: Orel Grinfeeld (Israel) – Roy Hassan, Idan Yarkoni (ambii Israel) – Davide Massa (Italia).

Într-un alt meci din Grupa C, Ucraina a învins, tot joi, la Bucureşti, cu 2-1, Macedonia de Nord.

Clasamentul înaintea ultimei etape (care programează meciurile Olanda - Macedonia de Nord şi Austria - Ucraina) este următorul: 1. Olanda - 6 puncte, 2. Ucraina - 3 puncte, 3. Austria - 3 puncte, 4. Macedonia de Nord - niciun punct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.