Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda îşi ÎNCHIDE joi noapte frontierele - Este ULTIMA ţară care ia această măsură pe fondul pandemiei

Operation World
Olanda

Olanda devine joi ultima ţară din Uniunea Europeană care îşi închide graniţele din cauza temerilor legate de pandemia de COVID-19, transmite dpa, citată de Agerpres.

Începând de joi, de la ora 17.00 GMT, timp de 30 de zile nu va mai fi permisă intrarea cetăţenilor din state non-UE.

Decizia de joi survine la câteva zile după ce liderii UE au convenit asupra unor restricţii extinse la libertatea de mişcare, în tentativa de a opri răspândirea virusului.

Potrivit agenţiei naţionale de presă ANP, prim-ministrul Mark Rutte şi guvernul său nu au exclus restricţii suplimentare.

Totuşi, cei mai mulţi membri ai cabinetului şi ai parlamentului se opun în continuare unor restricţii severe la libertatea de deplasare a olandezilor.

O parte din dezbatere a fost declanşată de afirmaţiile prin care Rutte părea să spună că mizează pe faptul că populaţia ţării va dezvolta imunitate la noul virus prin contracararea lui.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Cu toate acestea, guvernul a afirmat că expunerea şi infectarea pe scară largă nu fac parte din planul său, deşi nu poate exclude că acestea se vor întâmpla.

Potrivit guvernului, prioritatea sa rămâne protejarea persoanelor cu risc deosebit de deces din cauza COVID-19, maladia provocată de noul coronavirus.

Pe de altă parte, în timp ce se afla într-un magazin, Rutte a părut să încerce să liniştească îngrijorările legate de aprovizionarea cu produse de bază, atunci când un client l-a întrebat dacă are suficientă hârtie igienică acasă. 'Avem atât de multă, încât am putea să defecăm zece ani', a fost răspunsul lui, surprins înr-o înregistrare video, premierul referindu-se probabil la stocul la nivel naţional, nu la cel personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.