Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda sprijină fățiș compania rusă Gazprom, în timp ce ține lecții României despre Schengen

Shuttesrtock
gaze

Municipalităților olandeze care își cumpără energia de la fosta subsidiară a Gazprom, SEFE, vor avea timp suplimentar pentru a schimba furnizorul. Este ceea ce a scris ministrul Energiei, Rob Jetten, într-o scrisoare trimisă joi Camerei Reprezentanților. Municipalitățile care și-au schimbat deja furnizorul vor fi compensate pentru costurile suplimentare pe care le-au suportat.

Datorită sancțiunilor împotriva Rusiei, în aprilie s-a decis că municipalitățile și instituțiile publice precum școlile nu vor mai avea voie să-și cumpere energia de la Gazprom sau de la filialele sale. Inițial, instituțiile publice trebuiau să se fi schimbat înainte de 10 octombrie.

Deoarece acest lucru s-a dovedit dificil de realizat, Jetten le-a dat un termen limită până la sfârșitul acestui an. În scrisoarea de joi, el anunță că acest termen va fi prelungit „cel puțin până la sfârșitul lunii martie 2023”. Prin această formulare, ministrul pare să lase deschisă posibilitatea prelungirii din nou a perioadei de tranziție.

Amânarea anterioară a atras critici din partea municipalităților care făcuseră deja tranziția. Aceste municipalități au fost supărate pentru că au trebuit să plătească mai mult cu noul lor furnizor din cauza creșterii prețurilor la energie. Pentru a le găzdui, vor exista compensații pentru perioada de la 10 octombrie până la sfârșitul acestui an. De asemenea, pot exista compensații pentru lunile următoare sfârșitului anului.

Multe instituții guvernamentale și-au primit energia de la filiala olandeză a companiei de stat ruse Gazprom până la atacul rusesc asupra Ucrainei din februarie. Această sucursală este controlată din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.