Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda sprijină misiunea UE în Golf şi mecanismului de ocolire a sancţiunilor împotriva Iranului

Operation World
Olanda

Guvernul olandez a anunţat vineri trimiterea unei fregate în Golful Persic în cadrul ''misiunii europene iniţiate de Franţa'' pentru asigurarea securităţii navigaţiei în strâmtoarea strategică Ormuz, în contextul tensiunilor din regiune, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al guvernului olandez, fregata echipată şi cu un elicopter va staţiona în zona Golfului de la sfârşitul lunii ianuarie până la sfârşitul lui iunie 2020. Vor fi de asemenea trimişi mai mulţi ofiţeri olandezi la comandamentul european din Golf ce va fi instalat la baza navală franceză de la Abu Dhabi.

De asemenea, potrivit executivului de la Haga, Olanda şi alte cinci state europene, respectiv Belgia, Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Suedia, se vor alătura mecanismului comercial ''Instex'' creat de UE la iniţiativa Franţei, Germaniei şi Regatului Unit pentru ocolirea sancţiunilor americane impuse Iranului.

Prin acest mecanism de compensaţie financiară ce exclude dolarul american, societăţile din UE pot continua tranzacţiile comerciale cu Iranul, în pofida sancţiunilor impuse de SUA acestei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.