Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olandezii au donat peste 100 de milioane de euro pentru victimele războiului din Ucraina, în cadrul unui teledon

Wikipedia
ucraina steag drapel

Olandezii au donat peste 100 de milioane de euro (109 milioane de dolari) pentru victimele războiului din Ucraina, în cadrul unui teledon care s-a încheiat luni seara târziu, informează DPA.

Difuzat simultan de trei canale de televiziune, teledonul a fost organizat de Giro 555, o campanie la care participă 11 organizaţii de ajutorare. Banii strânşi urmează să fie cheltuiţi pentru asigurarea de adăposturi, îngrijiri medicale şi apă potabilă pentru persoanele care au avut de suferit în urma invaziei ruse.

Conflictul din Ucraina a provocat reacţii puternice în Ţările de Jos, familia regală a ţării declarându-se profund şocată de violenţe şi de suferinţele poporului ucrainean, potrivit Agerpres.ro.

Cuplul regal a primit mai mulţi ucraineni la Palatul Noordeinde din Haga şi a ascultat mărturiile acestora despre război. În cadrul unei declaraţii, Regele Willem-Alexander şi Regina Maxima au mărturisit ulterior că au fost "profund mişcaţi de discuţiile avute" cu refugiaţii.

"Ucraina merită încrederea noastră, a tuturor", au subliniat aceştia.

Într-o scurtă înregistrare video a întâlnirii care a circulat pe Twitter, regele este văzut descriind invazia rusă drept un "scenariu sumbru" pe care "nici măcar nu şi l-a putut imagina până de curând".

"Ei au vorbit despre frica, furia şi suferinţa lor incomensurabilă', se precizează în aceeaşi declaraţie. "Despre dragostea pentru vecinii lor. Şi despre convingerea că libertatea va învinge", se adaugă în aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.