Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ole Gunar Solskjaer îi apără pe jucători în polemica privind reducerea salariilor

Sky Sports
Ole Gunnar Solskjaer

Antrenorul norvegian al echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, le-a luat apărarea fotbaliştilor din Premier League în contextul polemicilor apărute pe marginea reducerii salariilor pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

Solskjaer a spus că în mod nedrept jucătorii cu salarii mari sunt ''luaţi la ţintă'' deoarece mulţi dintre ei sunt implicaţi în mod activ în sprijinirea comunităţilor în care trăiesc.

Recent, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a afirmat că fotbaliştii din Premier League trebuie să-şi aducă aportul la eforturile de combatere a crizei şi să accepte reduceri de salarii.

''Fotbalul este o ţintă uşoară uneori. Este nedrept să arăţi cu degetul spre o anumită persoană sau spre fotbalişti. Cunosc jucători care fac o treabă nemaipomenită în comunităţile lor, jucători care ajută şi acum, în situaţia în care ne găsim în prezent. Sunt discuţii între cluburi şi jucători, ce contribuţie va avea fiecare. Nu este uşor pentru nimeni şi nu mi se pare normal să acuzăm. Se mai pot face greşeli dar trebuie luate cele mai bune decizii şi cred că toată lumea vrea să ajute Serviciul Naţional de Sănătate'', a spus Solskjaer pentru Sky Sports.

Cinci cluburi din Premier League şi-au anunţat intenţia de a utiliza fonduri publice pentru a face faţă crizei, între acestea Tottenham Hotspur şi Liverpool.

Aceste decizii au fost puternic criticate de opinia publică, reproşându-se cluburilor că nu au anunţat pentru moment reducerea salariilor uriaşe ale vedetelor lor, în timp ce în alte părţi din Europa loturile marilor cluburi au promis sacrificii financiare.

Marţi, preşedintele executiv al Asociaţiei fotbaliştilor englezi (PFA), Gordon Taylor, a donat 500.000 de lire sterline fondului jucătorilor din Premier League destinat Serviciului Naţional de Sănătate (SNS).

Taylor, în vârstă de 75 de ani, care ar avea un salariu anual de 2,3 milioane de lire sterline, fusese criticat pentru refuzul său de a accepta reducerea acestuia în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, în timp ce se poartă discuţii pentru diminuarea salariilor jucătorilor.

Sky Sports menţionează că PFA a oferit separat fondului jucătorilor pentru susţinerea SNS suma de un milion de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.