Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oleg Serebrian: soluționarea definitivă a conflictului transnistrean este posibilă numai după încheierea războiului din Ucraina

Guvernul Republicii Moldova
Oleg Serebrian

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, consideră că o reglementare definitivă a conflictului transnistrean este posibilă numai după încheierea războiului din Ucraina, relatează stiripesurse.md

„Fără victoria Ucrainei în război, nu putem vorbi despre rezolvarea conflictului transnistrean. Nu spun că victoria Ucrainei în război va asigura 100% mersul evenimentelor pe care ni le-am dori la Chișinău. Totul depinde nu numai de asta, un astfel de punct de vedere este eronat. Dar fără victoria Ucrainei în război, este dificil să vorbim despre o reglementare pe principiile dreptului internațional”, a spus Serebrian.

Potrivit acestuia, autoritățile moldovenești au în vedere diverse modele de rezolvare a problemei transnistrene, dar numai prin mijloace exclusiv pașnice, la masa negocierilor.

„În procesul de reglementare, multe depind de doi factori. Primul factor, este cel mai semnificativ, este victoria Ucrainei în război. Al doilea factor este procesul de integrare europeană a Moldovei. Ritmul și viteza acestui proces sunt importante. Dacă Moldova va avea succes, aceasta va contribui la soluționarea problemei transnistrene”, consideră Serebrian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.