Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu, prima reacție la salariul URIAȘ al consilierei lui Kovesi: Va verifica Curtea de Conturi

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu parlament

Consiliera Laurei Codruța Kovesi, Dana Țițian, ajunge să ridice în fiecare lună un salariu cu tot cu sporuri de aproximativ 11.000 de euro. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că procurorii au salarii foarte mari, dar a precizat că vor exista verificări ale Curții de Conturi la DNA pentru a se vedea dacă s-a aplicat corect Legea salarizării.

”În sistemul judiciar au salarii foarte mari. Aveau salarii înainte mult peste parlamentari, aveau salarii peste președintele României, până la OUG din 2015. Ei și acum trec peste președintele României, pentru că în domeniul justiției vorbim de salariu, la care se adaugă sporurile. Singurul lucru de care ne-am asigurat este ca ordonatorul principal de credite să nu mai poată da

Am auzit foarte multe discuții despre salarizarea din justiție. Am avut multe discuții cu grefierii și după o serie de simulări ne-am dat seama că le calculau greșit salariile. Culmea este că nu se întâmpla la judecători și procurori, dar am dat o normă de interpretare, pe care am publicat-o și pe site-ul Ministerului Muncii.

Este foarte adevărat că nu toată lumea trebuie să ia toate sporurile din justițe, dar aici va verifica Curtea de Conturi modul în care s-a pus în aplicare Legea salarizării”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Întrebată dacă crede că inspectorii Curții de Conturi au curaj să meargă în control la DNA, Olguța Vasilescu și-a exprimat încrederea că aceștia vor face acest lucru.

”Eu cred că da, cred că vor avea curaj”, a spus Olguța Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.