Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguţa Vasilescu acuză Guvernul PNL: Trebuia să recalculeze 3 milioane de pensii. Nu s-a recalculat niciun dosar

Facebook
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii şi actual primar al Craiovei, a arătat că procesul de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă în urmă cu un an, la 1 ianuarie 2020.

"În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare",  a spus Vasilescu, arătând că dincolo de creşterea punctului de pensie, procesul de recalculare trebuia să elimine inechităţile din sistem.

"Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei", a indicat Vasilescu spre fostul guvern Orban, la Antena 3.

Punctul de pensie ar fi trebuit să crească la valoarea de 1.775 lei, corespunzător unei majorări de 40%, în 2020. În 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 de lei, a reamintit fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.