Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Om de afaceri din Teleorman, dezvăluiri despre mafia din jurul lui Dragnea

dragnea-romexpo

Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Teleorman relatează presiunile la care sunt supuse firmele locale de către vicepremierul Liviu Dragnea şi care este secretul afacerilor profitabile făcute de companiile apropiate acestuia.

Proprietarul grupului Unicom din Turnu Măgurele, Ion Codrea, explică şi de ce actualul vicepremier i-a trimis pe cap zeci de controale ale instituţiilor statului. Omul de afaceri susţine că doar prin implicare în politică se poate rezista în judeţul în care Liviu Dragnea a fost preşedinte de CJ timp de 12 ani.

"Dragnea și cu partenerul său cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumpărat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oraș", a declarat proprietarul grupului Unicom, pentru România Liberă. Astfel, dacă până atunci avea mai multe colaborări cu primării comunale cărora le vindea metalo-chimice, după 2000 contractele s-ar fi sistat. "M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protezeje cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus", a mai declarat Ion Codrea.

Ion Codrea a apelat la Corneliu Vadim Tudor, la începutul anilor 2000, dar protecţia oferită de acesta nu a durat. Astfel, omul de afaceri s-a înscris în PD, a ajuns consilier local şi consilier judeţean, reuşind să scape de şicanele la care era supus. În 2009 a renunţat la politică. "Politica înseamnă și bani cheltuiți, și timp pierdut pentru afacere. În 2009, m-am retras, le-am spus că nu mai pot să stau la masă cu ei. M-au avertizat că nu e bine, dar mă săturasem să fiu folosit. Dar acum știu cum să deschizi uși, cum să pui problema", a povestit Codrea.

Omul de afaceri a participat şi la o licitație pentru lucrări finanțate prin Consiliul Județean Teleorman, ca să probeze sistemul. "Din opt lucrări licitate, am câștigat șase. Dar Dragnea nu a vrut să îmi dea contractele. I-am transmis că dacă nu o face, fac contestație, banii veneau de la UE, erau pe inundații. Până la urmă a spus: «Nu îți dau șase, îți dau patru»", a mai povestit Ion Codrea, pentru România Liberă.

Vezi şi: RĂZBOIUL continuă în PSD! Consilierul lui Victor Ponta DEZVĂLUIE afacerile lui Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.