Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Om de afaceri româno-american, APEL pentru politicienii români: `Învăţaţi din reforma fiscală pe care preşedintele Donald Trump tocmai a dus-o la bun sfârşit`

schimbare reforma

`Învăţaţi din reforma fiscală pe care preşedintele Donald Trump tocmai a dus-o la bun sfârşit`, susține omul de afaceri româno-american, George Mioc. Într-o postare pe Facebook el face o demonstrație și un apel către politicienii români să se uite atent la ce a făcut președintele Donald Trump și să lase deoparte populismul ieftin:

O cunoscută judecătoare S-A DEZLĂNŢUIT după schimbarea legilor justiţiei: 'Pe unii îi va ucide PROSTIA'

”Ce ar putea învăţa L. Orban de la preşedintele Trump. Dacă îl lasă tabăra uselistă din PNL!

Când Dragnea va pleca la puşcărie – eu cred că aceasta este doar o chestiune de timp – va fi nevoie ca, în locul său, să apară o guvernare capabilă să reconstruiască ţara distrusă de lăcustele pesediste. Desigur, e important ca azi să faci opoziţie dură împotriva dictaturii cleptocrate. Însă, în ziua alegerilor, românii vor dori să ştie şi care este alternativa.

De aceea, eu le spun celor care pretind că fac opoziţie de dreapta în România: învăţaţi din reforma fiscală pe care preşedintele Donald Trump tocmai a dus-o la bun sfârşit. Câteva cuvinte despre acest proiect, pentru că „reformă fiscală” sună poate prea abstract:

- O familie de patru persoane, cu un venit anual de circa 73.000 de dolari, va beneficia de o reducere de fiscalitate de circa 2.000 de dolari pe an. Aceasta înseamnă foarte mult într-o ţară în care 80% din populaţie trăieşte de la un salariu la altul şi o factură neaşteptată de circa 500 de dolari le poate da peste cap toate planurile.

- Sistemul fiscal pe care administraţia Obama l-a încâlcit la un nivel fără precedent va fi simplificat: fişa fiscală pentru 90% din contribuabili nu va fi mai complicată decât o banală carte poştală.

- Firmele mici care crează slujbe noi vor beneficia de o deducere de 20% din venit.

- Majoritatea sectoarelor din economie, de la comerţ la spitale, agricultură şi industrie, vor beneficia de reduceri de taxe şi impozite. În consecinţă, companiile vor fi încurajate să investească în SUA şi salariile vor creşte. Şomajul a ajuns deja la 4,1% (faţă de 4,9% în România) şi se estimează că, anul viitor, va ajunge la 3,6%.

După un an de guvernare Trump, economia a crescut sănătos, bursa a bătut record după record, salariile muncitorilor cresc, iar sectorul energetic se dezvoltă într-un ritm fără precedent, astfel încât companiile din Arabia Saudită caută acum să se asocieze cu firme din SUA. Pe scurt, acestea sunt rezultatele unui regim conservator, de dreapta, care a încurajat mediul privat, dar şi revenirea la valorile creştine tradiţionale.

Credeţi că opoziţia care-şi spune de dreapta - PNL, de exemplu - poate învăţa ceva de aici, din SUA? Eu cred că da. Dar nu prea vrea. Pentru că acest partid este dominat de oameni care au făcut avere în timp ce erau bugetari, iar firmele lor s-au alimentat de la conducta banilor publici. Eu nu ştiu nici un lider liberal marcant a cărui prosperitate să fi fost creată printr-o afacere dezvoltată 100% în mediul privat. Dimpotrivă, toată pseudo-elita acestui partid a trăit toată viaţa din bani de la buget.

Va fi o muncă titanică să cureţi după dezastrul pesedist. Ea va trebui să fie făcută de politicieni cinstiţi şi competenţi, cum România nu prea a avut până acum. Dacă viitoarea guvernare nu va fi exemplară, atât prin onestitate, cât şi prin profesionalism, cancerul numit PSD s-ar putea reactiva.”, susține George Mioc pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.