Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omagiu adus de Ambasadei României la Washington la 20 de ani de la atacurile teroriste

atentate sua 2001

Ambasada României la Washington omagiază astăzi trecerea a 20 de ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Într-un mesaj video dedicat comemorării, ambasadorul României, Andrei Muraru, alături de diplomaţi ai ambasadei aduc un omagiu celor căzuţi, dar şi eroilor unuia dintre cele mai tragice momente ale istoriei recente:

'Ne amintim şi onorăm curajul celor care au ajuns primii la locul atentatelor şi sacrificiul suprem al eroilor care s-au pus în pericol pentru a salva vieţi. Ne amintim şi onorăm puterea şi rezistenţa poporului american, în faţa durerii şi pierderii. A fost mai mult decât un atac împotriva Americii. A fost un atac împotriva lumii libere, împotriva valorilor şi idealurilor pe care le împărtăşim cu toţii: libertate, compasiune, demnitate, umanitate. A fost un atac asupra civilizaţiei. Promisiunea poporului american de a 'nu uita niciodată' este acum o promisiune a tuturor celor care preţuiesc libertatea, democraţia şi drepturile omului. România rămâne solidară cu Statele Unite şi poporul american în această zi de comemorare. Nu vom uita niciodată', se arată în mesajul Ambasadei României la Washington.

Reamintim că în atentatele petrecute acum 20 de ani şi-au pierdut viaţa peste 3.000 de oameni, între care şi cinci români: Eugen Gabriel Lazăr, Corina Stan, Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean, Ana Fosteris.

Mesajul video poate fi vizionat pe contul de Facebook al ambasadei, la adresa: https://www.facebook.com/romanian.embassy.us, se arată într-un comunicat transmis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.