Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oman LNG, acord pe 4 ani cu compania Unipec din China în vederea aprovizionării cu gaz natural lichefiat

wgc2022.org
oman lng

Oman LNG a convenit să furnizeze companiei chineze Unipec aproximativ 1 milion de tone metrice de gaz natural lichefiat (GNL) pe an timp de patru ani, începând din 2025, a anunțat marți agenția de presă de stat Oman News Agency, potrivit news.cgtn.com. Acesta este primul contract pe care Oman LNG îl semnează cu o firmă chineză, contractul fiind un pas care "promovează eforturile companiei de a ajunge pe noi piețe", a precizat Oman LNG într-o postare pe Twitter cu privire la acest acord.

Unipec este brațul comercial al celui mai mare rafinator din Asia, Sinopec. La începutul lunii noiembrie, Sinopec a semnat un contract de furnizare pe 27 de ani cu QatarEnergy pentru 4 milioane de tone de GNL pe an, cel mai lung acord de acest tip încheiat până în prezent.

China a fost cel mai mare importator de GNL din lume în 2021, dar a cedat titlul înapoi Japoniei anul trecut, deoarece politicile stricte ale COVID-19 i-au afectat economia.

Țara a redus, de asemenea, achizițiile la vedere în această iarnă, bazându-se în schimb pe gazul prin conducte și pe contracte pe termen lung, după ce prețurile la gaze au crescut vertiginos în urma reducerilor de aprovizionare ale Rusiei către Europa. Măsura luată de Rusia a exercitat o presiune enormă asupra pieței europene și mondiale a gazelor, ceea ce a determinat ca prețurile spot ale GNL în Asia să atingă și ele niveluri record anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.