Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omar Hayssam, dus la DNA. Anchetă în cazul uneia dintre cele mai scandaloase privatizări

omar-hayssam

Fostul om de afaceri Omar Hayssam a fost dus vineri dimineaţa la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul privatizării IPRS Băneasa. Acesta a fost dus cu duba Poliţiei din Penitenciarul Mărgineri, unde ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru terorism şi alte infracţiuni.

DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Înființată în anul 1962, fabrica IPRS Băneasa se întindea pe o suprafață de 14 hectare și producea piese electronice. În anul 2003, fabrica a fost adjudecată de sirianul Omar Hayssam, cel care a pus mâna pe o comoară națională cu o istorie extrem de interesantă. Întreaga fabrică, de 14 hectare, a fost vândută la un preț de apartament. Mai exact, este vorba despre un plocon de zeci de milioane de euro pentru Omar Hayssam.

Vezi AICI detalii despre cazul IPRS Băneasa!

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.