Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omar Hayssam, în fața judecătorilor: De ce se TEME sirianul

hayssam-omar

Omar Hayssam este in fata celui mai important proces al sau la Tribunalul Bucuresti. Sirianul, singurul om condamnat pentru terorism in istoria Romaniei, incearca sa-si pastreze cetatenia romana, dupa ce autoritatile din Ministerul Justitiei i-au retras-o.

Sirianul a fost condamnat definitiv nu doar in dosarul rapirii jurnalistilor, ci si in alte 3 dosare de fraude economice. In total, Omar Hayssam are de ispasit 23 de ani si 4 luni de inchisoare - o pedeapsa definitiva foarte mare.

Insa nu acest lucru ii da batai de cap, ci faptul ca i-a fost retrasa cetatenia romana inca din primavara anului 2016. De atunci, sirianul condamnat pentru terorism incearca sa-i convinga pe judecatori sa nu se aplice aceasta decizie.

Citeste si: Un CELEBRU personaj anunță: 'Băsescu m-a AVERTIZAT telefonic: să îţi iei un AVOCAT bun!'

Instanta ar fi putut lua o decizie inca de luna trecuta, insa judecatorii au decis ca procesul sa nu se judece fara ca SRI sa nu participe. Cel mai probabil reprezentantii Serviciului vor formula concluzii de respingere la aceasta solicitare venita din partea lui Omar Hayssam.

Miza este mare pentru el. Lui Hayssam ii este teama ca, odata ce va ramane fara cetatenia romana, autoritatile romane il vor expulza acasa in Siria, acolo unde este razboi civil. In plus, el ar putea raspunde si acolo in fata legii, din cauza unor acuzatii, inclusiv cea legata de implicarea lui in organizarea unei tentative de lovitura de stat, in urma cu mai multi ani, anunta Stirileprotv.ro.

In 2006, Omar Hayssam a reusit sa fuga din Romania, provocand un adevart cutremur pe scena politica si judiciara, lasandu-se cu demiteri la varf. El a fost adus in tara 7 ani mai tarziu, dupa ce in aceasta actiune s-a implicat si seful statului la vremea respectiva, Traian Basescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.