Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMC a lansat trei iniţiative ce poziţionează comerţul ca parte a soluţiei pentru provocările de mediu

facebook.com
OMC

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a lansat, pe 15 decembrie, la Geneva, în cadrul unui eveniment în format virtual, trei iniţiative ce poziţionează comerţul ca parte a soluţiei pentru provocările de mediu, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Cele trei angajamente politice agreate de o mare parte a membrilor OMC, inclusiv România, sunt: comerţul şi sustenabilitatea mediului (TESSD), poluarea cu plastic şi comerţul cu materiale plastice sustenabile pentru mediu (IDP) şi reforma subvenţiilor privind combustibilii fosili (FFSR).

Lansarea celor trei iniţiative pe această temă sensibilă, inclusiv din punct de vedere comercial, este un pas încurajator şi reprezintă, cu siguranţă, o primă etapă din drumul către sustenabilitatea globală. Acest lucru indică, totodată, că politicile comerciale care au ca scop ecologizarea economiei şi promovarea unui comerţ durabil pot fi factori cheie ai tranziţiei către o economie globală circulară, neutră din punct de vedere climatic, în sprijinul obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) şi angajamentelor de mediu recent adoptate, potrivit Agerpres.ro.

România, prin UE, este un puternic susţinător al tranziţiei ecologice către o economie neutră din punct de vedere climatic, ecologică şi rezilientă, atât în UE, cât şi la nivel mondial, se menţionează în comunicat.

Cu acest prilej, OMC a elaborat trei colaje distincte ce conţin pozele miniştrilor comerţului exterior din statele membre care au co-sponsorizat declaraţiile menţionate, România fiind reprezentată de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel-Constantin Cadariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.