Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omenirea a trecut în epoca celui de-al 'doilea război rece'! Lavrov: 'Astfel de temeri sunt peste tot!'

News.ro
Serghei Lavrov

Omenirea a trecut în epoca celui de-al 'doilea război rece'! Lavrov: 'Astfel de temeri sunt peste tot!'

Situația actuală în relațiile internaționale nu este mai bună decât în timpul Războiului Rece, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Voi răspunde la întrebare cu o întrebare: cum este situația actuală mai bună, mai sigură decât în epoca Războiului Rece?", a spus Lavrov, la conferința Primakov Readings, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să se formeze o viitoare ordine mondială fără astfel de evenimente, după care s-au format cele anterioare, adică un război major sau evenimente similare cu Războiul Rece.

Răspunzând la o întrebare clarificatoare dacă acest lucru înseamnă că lumea trăiește deja în epoca celui de-al doilea Război Rece, ministrul a menționat că, "probabil, ar trebui să fie numit diferit, deoarece în timpul Războiului Rece au existat verificări și echilibre", relateză Interfax. "A existat o dispoziție din partea marilor puteri, a taberelor rivale - Statele Unite-Uniunea Sovietică, NATO-Pactul de la Varșovia - de a limita rivalitatea prin practică politică și diplomatică", a adăugat el.

„Lecția” războiului rece

Lavrov a subliniat că, în timpul Războiului Rece, dialogul privind controlul armelor s-a născut și a obținut rezultate, care au inspirat la calm. "Nici în Statele Unite, nici în Uniunea Sovietică, nici în țările blocului socialist, nici în țările NATO și ale Uniunii Europene, nu au evaluări atât de alarmante a ceea ce se întâmplă și nu au exprimat temeri atât de serioase pentru viitorul lor, viitorul fizic. Și acum astfel de temeri sunt peste tot, în discursurile politicienilor, organizațiilor neguvernamentale, aceasta este o situație diferită", a spus ministrul rus de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.