Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omenirea e în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial: Rusia le cere occidentalilor să se gândească la CONSECINȚE, dacă vor ataca Siria

razboi mondial

Rusia le-a cerut joi liderilor occidentali "să se gândească în mod serios la consecinţele ameninţărilor lor" de a întreprinde lovituri asupra Siriei ca ripostă la un presupus atac chimic pe care ei îl impută regimului de la Damasc, dând asigurări că Moscova nu doreşte o escaladare a situaţiei, informează AFP şi TASS.

"Le cerem membrilor comunităţii internaţionale să se gândească serios la consecinţele posibile ale unor asemenea acuzaţii, ameninţări şi acţiuni planificate" la adresa guvernului sirian, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Avertisment din partea Opoziției! Pe ce instituție importantă a pus mâna Guvernul chiar astăzi

"Nimeni nu le-a dat liderilor occidentali dreptul de a-şi atribui rolul de jandarmi ai lumii, în acelaşi timp de anchetator, de procuror, de judecător şi de călău", a continuat Zaharova. "Poziţia noastră este foarte clară şi concretă: nu dorim o escaladare", a subliniat ea.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse şi-a exprimat speranţa că liderii occidentali "vor avea suficientă înţelepciune pentru a reveni în cadrul dreptului (internaţional) şi a rezolva împreună problemele existente, cum este prevăzut în Carta Naţiunilor Unite".

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc! Drama pe care o trăia cunoscuta actriță care a decedat azi

"Nu dorim o escaladare, însă nu vom suporta acuzaţii mincinoase", a mai declarat Zaharova.

Ţările occidentale, cu Washingtonul în frunte, au ameninţat regimul sirian cu lovituri iminente după un presupus atac chimic ce a avut loc la începutul lui aprilie în enclava insurgentă Douma, atac pe care ele îl impută regimului de la Damasc, ce respinge însă acuzaţiile.

Citește și: Lovitură grea pentru cei care folosesc țigări electronice: Ce proiect controversat se află pe masa Senatului

Rusia a denunţat "un pretext" folosit pentru a lansa o operaţiune militară împotriva aliatului său, avertizând că ea va doborî orice rachetă lansată împotriva Siriei.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Maria Zaharova a declarat că nimeni, exceptând autorităţile britanice, nu i-au văzut de aproape o lună pe fostul agent dublu Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia, informează Reuters. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a comparat cazul Skripal cu cel al Aleksandr Litvinenko, fost agent-KGB care a murit în 2006 la Londra după ce a băut ceai verde cu poloniu radioactiv. Zaharova a declarat că cel puţin o fotografie a lui Litvinenko a fost dată publicităţii după ce acesta fusese otrăvit.

Citește și: Mesaj de la Bruxelles! Cum a scăzut nivelul de trai al românilor în plină creștere economică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.