Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMM atrage atenția: Asia, cea mai afectată regiune din lume de schimbările climatice

noaa.gov
schimbari climatice criza climatica fenomene

Evenimentele meteorologice extreme, ce variază de la secete la inundaţii pe scară largă, precum şi alte efecte ale schimbărilor climatice sunt în creştere în Asia şi vor afecta securitatea alimentară şi ecosistemele de pe acest continent, a anunţat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), citată de Reuters.

Într-un raport publicat joi, OMM afirmă că Asia a fost cea mai afectată regiune din lume, înregistrând anul trecut 81 dezastre provocate de vreme severă, episoade climatice şi incidente asociate cu apa, cele mai multe dintre ele fiind inundaţii şi furtuni, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi organizaţii, aceste calamităţi au afectat în mod direct peste 50 de milioane de oameni şi au provocat peste 5.000 de decese.

Incidentele au inclus inundaţiile din Pakistan cauzate de ploile musonice record şi topirea gheţarilor care au ucis peste 1.500 de oameni, inundând zone extinse din ţară şi distrugând numeroase locuinţe şi infrastructuri de transport.

În schimb, China a avut de suferit din cauza secetei, care a afectat alimentarea cu energie electrică şi disponibilitatea apei.

Raportul OMM a subliniat totodată că cei mai mulţi dintre gheţarii situaţi în regiunile muntoase de mare altitudine ale Asiei au pierdut o parte importantă din masa lor ca urmare a condiţiilor meteorologice calde şi uscate din 2022.

"Acest lucru va avea implicaţii majore în viitor pentru securitatea alimentară şi a apei şi pentru ecosisteme", a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.