Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 1,7 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023

omniasig

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 1,7 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 1,7 miliarde lei în primele trei trimestre din 2023, valoare ce reprezintă o creştere de circa 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2022, conform unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite în acest interval a fost de aproximativ 840 milioane lei.

"Anul 2023 s-a dovedit a fi un an intens, plin de schimbări şi evenimente neprevăzute, care a pus la încercare adaptabilitatea companiilor de asigurări. Omniasig a continuat să demonstreze şi în această perioadă că este o companie care se poate adapta schimbărilor, stabilă, care urmăreşte o strategie pe termen lung în România şi care este mereu alături de clienţii şi partenerii săi. Rezultatele pozitive înregistrate pe majoritatea liniilor de asigurare sunt dovada acestui lucru. În primele nouă luni ale anului, asigurările de tip Property au înregistrat o creştere de aproximativ 20%, ceea ce denotă o conştientizare din ce în ce mai mare a nevoii de protecţie prin asigurare, atât în rândul clienţilor corporate, cât şi al persoanelor fizice. Astfel, într-un context aflat într-o continuă schimbare, vom continua să urmărim tendinţele, să înţelegem nevoile clienţilor noştri şi să ne adaptăm produsele şi serviciile corespunzător. Urmărim o creştere sustenabilă, atât din punct de vedere al performanţelor financiare, cât şi al impactului nostru asupra mediului şi societăţii", a declarat Mihai Tecău, preşedinte directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Linia de asigurări Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut cu circa 20% în primele trei trimestre din 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu subscrieri de aproximativ 270 milioane lei.

Asigurările de sănătate au continuat să crească semnificativ în primele trei trimestre ale anului 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 65 milioane lei, care este cu circa 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Asigurările auto, CASCO şi RCA, au înregistrat o creştere agregată a primelor brute subscrise, pentru ambele linii, de aproximativ 4,5% faţă de primele trei trimestre ale anului 2022, valoarea acestora ridicându-se la circa 1,2 miliarde lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la peste 730 milioane lei.

Linia asigurărilor de răspundere civilă generală a avut şi ea în primele nouă luni ale anului o creştere de aproximativ 30% faţă de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de peste 50 milioane lei.

Şi la capitolul asigurări de călătorie s-a înregistrat o creştere importantă în această perioadă, de circa 40% faţă de primele trei trimestre din 2022, iar valoarea primelor brute subscrise a fost de aproximativ 17 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut şi ea, cu aproximativ 60%.

Omniasig evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Astfel, clienţii care au avut un dosar de daună la Omniasig sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în primele trei trimestre ale anului 2023 a fost de 89,68%.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Omniasig are peste 1.100 de angajaţi.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienţi.

Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's.

VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.