Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMPI: China ar putea ajunge în top 10 cele mai inovatoare economii din lume

cgtn.com
Beijing, China

China este în continuare singura economie cu venituri medii din lista celor mai inovatoare 30 de economii din lume, stabilindu-se ca lider global în inovare și apropiindu-se de primele 10 locuri, potrivit unui raport publicat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI).

Raportul indicelui global al inovației (GII) al 2021, publicat de OMPI, arată progresul înregistrat de China, plecând de la locul 14 anul trecut la locul 12 în acest an, iar acum „bate la ușa topului 10 al GII”, ceea ce „subliniază importanța continuă a politicilor guvernamentale și stimulente pentru stimularea inovației".

Începând din 2013, China a crescut în mod constant în GII, stabilindu-se ca un lider global de inovare.

Conform GII, numărul brevetelor din China în funcție de origine, în funcție de PIB, este mai mare decât cele din Japonia, Germania și SUA, fiind și mai impresionant atunci când este luat în considerare în termeni absoluți. Același lucru este valabil și pentru numărul de mărci comerciale și design industrial după origine ca procent din PIB.

În ceea ce privește clusterele de inovare din punct de vedere geografic, lista "top 10" rămâne aproape aceeași ca anul trecut, înregistrând schimbări minore. Shenzhen-Hong Kong-Guangzhou și Beijing ocupă acum poziția a doua și, respectiv, a treia, după clusterul Tokyo-Yokohama din Japonia. Shanghai ocupă locul opt. Din primele 100 de clustere, China deține 19, potrivit cgtn.com

Fiind publicat anual, GII oferă măsuri de performanță și clasează 132 de economii pe ecosistemele lor de inovare. Ca și în anii trecuți, Elveția, Suedia, SUA și Marea Britanie continuă să conducă clasamentul inovației. Alte țări din top 10 al GII includ: Coreea de Sud, Olanda, Finlanda, Singapore, Danemarca și Germania.

Potrivit directorului general al OMPI, Daren Tang, „în ciuda impactului masiv al pandemiei COVID-19, multe sectoare au demonstrat o rezistență remarcabilă, în special cele care au îmbrățișat digitalizarea, tehnologia și inovația”.

„Pe măsură ce lumea începe să se reconstruiască în urma pandemiei, știm că inovația este esențială pentru depășirea provocărilor comune cu care ne confruntăm și pentru construirea unui viitor mai bun”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.