Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS anunță încă o doză de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele care suferă de aceste boli

smartradio.ro
vaccin femeie

Un comitet de experţi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat luni să se administreze o doză suplimentară de vaccin anti-COVID-19 persoanelor ''moderat sau sever imunodeprimate'', pentru toate vaccinurile omologate de agenţia ONU, relatează AFP.

Experţii OMS au explicat luni că nu este vorba de recomandarea unei a treia doze pentru populaţia generală, pentru care organizaţia continuă să recomande un moratoriu până la sfârşitul anului, pentru a elibera doze şi a le da ţărilor unde nivelul de vaccinare rămâne scăzut.

''Recomandarea pe care o oferim acum este ca persoanelor imunodeprimate să li se administreze o doză suplimentară'' pentru a-şi spori răspunsul imunitar la nivelul de protecţie necesar pentru a le împiedica să dezvolte forme severe ale bolii care necesită spitalizare sau cauzează moartea, a explicat dr. Kate O Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul OMS, potrivit Agerpres.ro.

Persoanele imunodeprimate - al căror sistem de apărare al corpului uman nu este suficient de puternic - au fost excluse din studiile clinice care au făcut posibilă determinarea protocoalelor de vaccinare.

''Această a treia doză (vaccinurile autorizate de OMS necesită două doze iniţiale, cu excepţia vaccinului Janssen, care nu necesită decât o doză), ar trebui administrată după una până la trei luni după cea de-a doua'', a explicat dr. O'Brien.

Acelaşi comitet a indicat că o a treia doză, pentru cei cu vârsta de 60 de ani sau mai mult, este necesară pentru pacienţii care au fost imunizaţi cu vaccinuri anti-COVID de la companiile chineze Sinovac şi Sinopharm. A treia doză poate fi un alt vaccin de un alt tip, a precizat comitetul din cadrul OMS.

OMS a aprobat cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager de la Moderna şi Pfizer-Biontech, cele două vaccinuri chineze de la Sinopharm şi Sinovac, vaccinul de la Johnson & Johnson, precum şi cel produs de AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.