Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS: Circa 3,5 milioane de persoane mor anual în Pacificul de Vest din cauza crizei climatice

RFI
schimbari climatice seceta

Circa 3,5 milioane de persoane din Pacificul de Vest mor în fiecare an din cauza crizei climatice, potrivit datelor publicate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Xinhua.

Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, a declarat într-o conferinţă de presă online că evenimentele meteorologice extreme, precum secetele, valurile de căldură, taifunurile, inundaţiile şi incendiile de vegetaţie afectează sănătatea oamenilor în diferite părţi ale acestei regiuni, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor OMS, o persoană moare la fiecare 14 secunde din cauza poluării aerului în Pacificul de Vest.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, de asemenea, că prin creşterea nivelului mării şi intensificarea furtunilor tropicale este redus accesul la apă potabilă, sunt degradate plajele şi recifele şi este ameninţată viaţa şi mijloacele de trai ale locuitorilor din insulele din Pacific.

Creşterea numărului de boli transmise prin vectori, precum febra dengue şi malaria, insecuritatea alimentară şi a apei potabile, degradarea terenurilor şi evenimentele meteorologice extreme vor pune şi mai multă presiune pe sistemele de sănătate din această zonă şi vor avea un impact disproporţionat asupra celor mai vulnerabili.

"În prezent, poluarea şi materialele plastice se găsesc pe fundul celor mai adânci oceane şi pe vârfurile celor mai înalţi munţi şi şi-au făcut loc în lanţul nostru alimentar", a declarat luni OMS într-un comunicat intitulat "Sănătatea şi mediul".

"Este foarte clar, momentul în care trebuie să acţionăm este acum", a spus Kasai, avertizând că "dacă nu luăm astăzi măsuri, ne riscăm sănătatea în viitor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.