Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS dă ALERTA: monitorizează o TULPINĂ covid care e rezistentă la anticorpi și care se transmite RAPID

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

O variantă a coronavirusului care s-a manifestat până acum îndeosebi în America Latină se află în prezent sub observaţia specială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunţat miercuri agenţia sanitară a ONU, relatează DPA.

"Lambda este purtătoare a unei serii de mutaţii cu implicaţii fenotipice suspectate, cum ar fi o potenţială transmisibilitate mai mare sau o posibilă rezistenţă crescută la anticorpi neutralizanţi", a raportat OMS miercuri, conform Agerpres.

Cu toate acestea, nu există încă studii fiabile sau concluzii ferme cu privire la această variantă.

Varianta a fost identificată pentru prima dată în Peru, în luna august 2020. În această ţară, în 81% dintre toate cazurile de coronavirus analizate din aprilie a fost identificată varianta lambda. În Argentina şi Chile, cifra a fost de aproximativ o treime în ultimele luni.

Variantele coronavirusului sunt împărţite de către OMS în două categorii: "variante de interes", ce conduc la apariţia unor cazuri grupate sau se manifestă în mai multe ţări - lambda aparţine acestei categorii; "variantele îngrijorătoare", la un nivel mai ridicat, despre care s-a dovedit că sunt mai infecţioase, mai greu de controlat sau conduc la forme mai grave de boală.

A doua categorie include, spre exemplu, varianta delta, descoperită iniţial în India, care a determinat autorităţile britanice să amâne eliminarea restricţiilor anti-Covid-19, măsură ce ar fi trebuit să intre în vigoare la 21 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.