Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS dă alerta: Peste 900 de cazuri probabile de hepatită acută au fost raportate la copii

hepatita

33 de țări au raportat 920 de cazuri probabile de hepatită acută severă la copii până în prezent, un salt de 270 față de luna mai, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anunță mediafax.

OMS a precizat, conform Reuters, că jumătate din cazurile probabile au fost înregistrate în regiunea europeană, inclusiv 267 din Marea Britanie, în timp ce o treime din cazurile probabile au fost înregistrate în Statele Unite.

Autoritățile sanitare la nivel mondial au investigat creșterea misterioasă a cazurilor grave de hepatită - sau inflamație a ficatului - la copiii mici. Epidemia a fost raportată pentru prima dată în aprilie în Marea Britanie și, de atunci, a afectat zeci de alte țări.

Oficialii din domeniul sănătății din SUA spun că infecția cu adenovirus, un virus comun în copilărie, este principala ipoteză pentru aceste cazuri.

Cele mai recente date ale OMS sunt din 22 iunie și exclud 4 țări în care cazurile raportate nu au fost încă clasificate.

Dintre cele 422 de cazuri în care sunt disponibile informații legate de sex și vârstă, aproape jumătate au apărut la băieți, majoritatea având sub 6 ani, potrivit raportului.

OMS a precizat că 45 de copii cu hepatită acută au avut nevoie de transplant de ficat, iar 18 decese au fost înregistrate, majoritatea în regiunea Americilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.