Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS: 'Douăsprezece cazuri asimptomatice de coronavirus au fost înregistrate la bordul unui vas de croazieră pe Nil'

oms

Douăsprezece cazuri asimptomatice de coronavirus au fost înregistrate la bordul unui vas de croazieră pe Nil, au anunţat vineri reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ai Ministerului Sănătăţii din Egipt, citaţi de Reuters, potrivit Agerpres.

Cazurile asimptomatice sunt persoane care transmit virusul dar nu prezintă simptome ale bolii, precum febra. OMS nu a furnizat alte detalii despre cele 12 cazuri depistate la bordul vasului de croazieră.

Maria Kerkhove, epidemiolog al OMS, a declarat joi că această organizaţie nu consideră că transmiterea bolii de către persoanele asimptomatice ar reprezenta un factor major ce alimentează răspândirea epidemiei.

Prin monitorizarea persoanelor expuse la virus în anumite ţări, oamenii infectaţi şi care nu au dezvoltat încă simptomele bolii pot fi identificaţi. "Aşadar, există oameni pre-simptomatici, cu câteva zile înainte să dezvolte simptome", a adăugat aceeaşi expertă.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Vasul de croazieră se îndrepta spre oraşul Luxor din sudul Egiptului şi venea de la Aswan, precizează comunicatul comun dat publicităţii de OMS şi Ministerul Sănătăţii din Egipt. Deocamdată nu este cunoscut cu exactitate numărul persoanelor aflate la bordul vasului.

Cele 12 cazuri au fost diagnosticate după ce o femeie americano-taiwaneză care a participat la o croazieră identică în urmă cu câteva zile a fost testată pozitiv cu coronavirus la revenirea ei acasă.

Se crede că acea femeie a fost persoana care a răspândit virusul şi celorlalţi pasageri, se afirmă în acelaşi comunicat.

Cele 12 persoane contagiate vor fi transferate într-o unitate de izolare, iar toţi pasagerii care au intrat în contact cu ele vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile, a precizat ministerul egiptean.

Egiptul diagnosticase până acum doar trei persoane cu noul tip de coronavirus, iar una dintre ele s-a vindecat deja după ce a primit tratament medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.