Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS: Încă trei cazuri de Ebola au fost confirmate în Republica Democrată Congo

Digi24
Ebola

Alte trei cazuri de Ebola au fost confirmate într-o regiune din estul Republicii Democrate Congo, ridicând la cinci bilanţul persoanelor infectate în ultimele 10 zile, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.

Potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii, acest focar viral pare să fie asociat cu epidemia masivă din 2018-2020, care a ucis peste 2.200 de oameni şi a infectat alte peste 1.000 de persoane.

Cele trei cazuri au fost detectate sâmbătă într-un centru medical din Butsili, situat în apropiere de oraşul Beni, epicentrul precedentei epidemii de Ebola, a precizat OMS într-un comunicat. Trei persoane dintre cele cinci cazuri confirmate recent cu Ebola au murit, potrivit Agerpres.

Focarele care apar după o epidemie majoră de Ebola pot fi cauzate de infecţiile latente care continuă să existe în sperma supravieţuitorilor. Un alt focar asociat epidemiei din 2018-2020 a izbucnit în luna februarie şi a fost stins abia în mai, după ce a provocat şase decese.

Vaccinurile au reprezentat un factor-cheie în ceea ce priveşte stingerea mai rapidă a focarelor de Ebola. Luna trecută, medicii au început vaccinarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele pozitive, folosind un vaccin produs de compania Merck.

Acel ser este unul dintre cele două vaccinuri anti-Ebola care sunt disponibile pe piaţă, celălalt fiind produs de compania Johnson&Johnson.

Infecţiile cu Ebola provoacă de obicei febră ridicată, sângerări interne şi sunt adeseori fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.