Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS nu exclude o scurgere din laborator - Se anunță mega-anchetă pentru stabilirea originii coronavirusului

Twitter
wuhan laborator

Un grup de experți pregătit de OMS intenționează să efectueze o analiză amănunțită a originii coronavirusului, a relatat joi agenția Associated Press (AP).

"Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care COVID-19 s-a răspândit de la început, inclusiv o analiză mai detaliată a posibilității unui accident de laborator", a declarat grupul de experți pentru AP.

AP amintește că anul trecut Departamentul de Sănătate al SUA a declarat că există o posibilitate extrem de mică de răspândire a COVID-19 în rândul oamenilor din cauza unei scurgeri din laborator.

"Datele de bază pentru a explica apariția pandemiei lipsesc încă. Oamenii de știință au declarat că grupul este deschis la orice dovadă științifică disponibilă pentru un studiu cuprinzător al tuturor ipotezelor rezonabile", a citat AP extrase din raportul grupului de experți.

Raportul notează că nu este exclusă varianta unei teorii politizate a originii virusului.

Infecția cu coronavirusul COVID-19 a fost detectată pentru prima dată în orașul chinez Wuhan din provincia Hubei la sfârșitul anului 2019, apoi a început să se răspândească în întreaga lume. La 11 martie 2020, OMS a declarat coronavirusul drept pandemie.

La începutul lunii aprilie 2020, OMS a raportat că numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 la nivel mondial a depășit 1 milion. Până la jumătatea lunii octombrie 2021, se înregistraseră aproape 240 de milioane de cazuri de infecție la nivel mondial.

Majoritatea oamenilor de știință au crezut inițial că COVID-19 era un virus zoonotic. Se presupunea că acesta ar fi putut fi transmis la oameni de la lilieci. Pentru a determina sursa de origine a coronavirusului, OMS a inițiat o anchetă specială. În acest scop, la începutul lunii februarie 2021, un grup de experți ai OMS a vizitat Institutul de Virologie din Wuhan și, în urma vizitei, a concluzionat că o scurgere de virusuri din laboratorul institutului era "foarte puțin probabilă". Multe țări occidentale nu au fost de acord cu rezultatele acestei anchete.

China s-a opus în mod repetat apelurilor OMS de a efectua investigații suplimentare în țară pentru a determina sursa de origine a COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.