Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS, previziune sumbră: se teme că numărul morţilor în urma cutremurului din Turcia ar putea trece de 20.000

cutremur turcia

Reprezentantul principal pentru situaţii de urgenţă în Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Catherine Smallwood, spune că numărul morţilor în urma seismului de luni din Turcia ar putea creşte la peste 20.000, relatează The Guardian, citat de news.ro.

"Există riscul continuu ca alte clădiri să se prăbuşească, astfel încât vedem adesea creşteri de ordinul a opt ori faţă de cifrele iniţiale", a declarat ea pentru AFP, în momentul în care numărul estimat al victimelor se ridica la 2.600. "Întotdeauna vedem acelaşi lucru în cazul cutremurelor, din păcate, şi anume că bilanţurile iniţiale privind numărul de persoane care au murit sau care au fost rănite cresc destul de mult în săptămâna următoare", a adăugat Smallwood.

Pe de altă parte, Reuters relatează de la faţa locului, în Hatay, unul din oraşele lovite de cutremur, unde se aud ţipetele oamenilor prinşi sub dărâmături care imploră să fie salvaţi sau cer ajutor pentru cei dragi.

Zero grade peste noapte

Temperaturile au scăzut aproape de zero grade peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru oamenii prinşi sub dărâmături sau rămaşi fără adăpost.

Preşedintele american Joe Biden a vorbit luni seara cu preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a-i prezenta condoleanţe şi pentru a reafirma disponibilitatea Washingtonului de a ajuta la eforturile de salvare. Potrivit Casei Albe, Biden "a spus că echipele americane se desfăşoară rapid pentru a sprijini eforturile turceşti de căutare şi salvare şi pentru a coordona alte tipuri de asistenţă care ar putea fi necesară pentru persoanele afectate de cutremure, inclusiv servicii de sănătate sau articole de primă necesitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.