Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii de până la 4 ani trebuie învățați despre masturbare. E recomandarea OMS

basilica.ro
copii baiat copil

Biroul Regional pentru Europa și BZgA (Federal Centre for Health Education) recomandă în ghidul pentru standarde pentru educație sexuală în Europa oferirea informațiilor copiilor de până la 4 ani despre sarcină, naștere, reproducerea umană, dar și despre „bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp și masturbarea timpurie”.

Citește documentul AICI

De asemenea, în opinia specialiștilor care au elaborat acest ghid, copiii de până la 4 ani ar trebui informați și despre descoperirea corpului și organelor genitale proprii.

O altă informație pe care copiii din categoria de vârstă mai sus amintită ar trebui să o afle este aceea că unii oameni pot avea copii iar alții nu.

Totodată, copiii ar trebui ajutați din timp să-și formeze „sentimentul că pot lua decizii timpuriu” și atitudinea „corpul meu îmi aparține”.

Din momentul în care mai cresc puțin, respectiv categoria 4-6 ani, copiii ar trebui informați despre relații cu persoane de același sex.

Citește și: Biserica Ortodoxă se opune vehement educației sexuale în școli: 'Cadrul școlar trebuie să rămână unul curat și neutru ideologic' .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.