Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS și UNICEF dirijează statele din Europa: profesorii și personalul din școli TREBUIE să fie vaccinați cu celeritate

basilica.ro
copii fericiti scoala

Profesorii şi personalul din centrele de învăţământ ar trebui să facă parte din grupurile prioritare la vaccinarea anti-COVID-19, au informat luni birourile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa şi UNICEF, relatează AFP.

Ar trebui "propusă vaccinarea anti-COVI-19 profesorilor şi altor membri ai personalului şcolar, în calitate de grup ţintă în campania naţională de vaccinare", se arată în comunicatul OMS, în care se adresează un apel statelor membre pentru a pune în aplicare o strategie de vaccinare destinată prezenţei fizice a elevilor la cursuri.

Această prioritate, care a fost evocată deja în noiembrie 2020 de Grupul Strategic Consultativ de Experţi (SAGE) al OMS, trebuie avută în vedere, garantând totodată accesul la vaccinuri al persoanelor vulnerabile.

Într-un moment în care reîncep cursurile şcolare iar elevii se întorc din vacanţă, este "vital" ca şcolile să rămână deschise în pofida prevalenţei variantei Delta a coronavirusului, mai contagioasă.

"Este de o importanţă capitală pentru educaţie, sănătatea mintală şi competenţele sociale ale copiilor ca şcolile să continue să ofere copiilor noştri mijloacele de a deveni membri fericiţi şi productivi ai societăţii", notează în comunicat directorul general al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Pentru a permite şcolilor să rămână deschise, OMS Europa şi biroul UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală au făcut apel la asigurarea vaccinării copiilor cu vârste peste 12 ani cu comorbidităţi şi la ameliorarea mediului şcolar (ventilaţie, distanţare fizică, testare regulată a elevilor şi personalului şcolar).

Conform recomandărilor publicate la începutul lunii iulie, testele "ar trebui realizate prioritar la copii care prezintă simptome şi aparţin grupurilor de risc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.