Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS, somată de SUA și UE să-și asume un 'angajament total' pentru a împiedica violenţele sexuale comise de angajaţii săi

WSJ
SUA UE

Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut vineri un "angajament total" din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a împiedica repetarea violenţelor sexuale comise de unii dintre angajaţii săi, în special în Republica Democrată Congo, relatează AFP şi Reuters.

"Ne aşteptăm la un angajament total din partea OMS pentru a preveni şi aborda astfel de acte, inclusiv prin reforme fundamentale ale OMS", se arată într-o declaraţie comună a SUA şi UE, care a mai fost semnată şi de Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Marea Britanie, potrivit agerpres.ro.

"Ne vom asigura că angajamentele luate de conducerea OMS vor duce la o mare mare responsabilitate, la mai multe capacităţi de acţiune şi la o schimbare rapidă", mai atrag atenţia părţile semnatare.

O comisie de anchetă independentă a stabilit că peste 80 de angajaţi din domeniul umanitar, inclusiv unii contractaţi de OMS, au fost implicaţi în abuzuri şi acte de exploatare sexuale, în unele cazuri cerându-se sex în schimbul unor posturi, în timpul crizei de Ebola din 2018-2020 din Republica Democrată Congo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.