Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS vine cu noi recomandări pentru tratamentul bolnavilor de Covid-19: ce trebuie să facă oamenii acasă

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis, marţi, noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, inclusiv pentru cei care rămân cu simptome persistente după ce s-au recuperat, afirmând şi că recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, transmite Reuters.

Citește și: Ludovic Orban anunță cum se împart posturile de prefecți, în coaliție: PNL va avea 23 de județe

”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing susţinut la Geneva, informează News.ro.

OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a mai spus Harris.

”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a explicat aceasta.

Harris a mai spus că experţii OMS aflaţi LA Wuhen, unde a izbucnit epidemia de Cobid-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.

Ea a refuzat să comenteze despre întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor pentur Covid-19 în Uniunea Europeană.

AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreună cu Universitatea Oxford, a anunţat vineri UE că nu poate respecta volumul de livrări convenit până îa sfârşitul lunii martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.