Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS vine cu vești bune: 'Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia'

oms

Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sunt în vigoare în Italia de două săptămâni ar trebui să conducă în curând la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

"Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei - n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică", a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

În privinţa Italiei, "ar trebui să începem să observăm o stabilizare", a precizat el. "Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămâni", a adăugat reprezentantul OMS.

Numărul deceselor de COVID-19 în Italia a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 11.591, a comunicat luni Agenţia de Protecţie Civilă, un bilanţ pe o zi care inversează tendinţa de declin din ultimele două zile.

În schimb, numărul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scăzută creştere în 24 de ore începând din 17 martie. Bilanţul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.