Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul care a supărat Germania, aliatul liberalilor lui Iohannis

geoana-stiripesurse.ro

Încurate sunt căile politicii, iar uneori duc la situaţii dintre cele mai neprevăzute. Una dintre aceste situaţii a fost generată de colaborarea dintre PNL şi PSRO, partidul lui Mircea Geoană, cu scopul de a dărâma Guvernul Ponta şi de a pune în loc ceea ce Iohannis numea "Guvernul meu".

Într-un interviu la Pro TV, Mircea Geoană a vorbit despre politica de cadre a partidului său. Printre oamenii pe care se bazează fostul preşedinte PSD se numără şi economistul Radu Golban, ajuns în poziţia de vicepreşedinte pe probleme economice al PSRO.

Cetăţean german, Radu Golban a devenit celebru după ce a descoperit o aşa-zisă datorie istorică a Germaniei faţă de România, de 19 miliarde de euro, din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. La solicitarea acestuia, s-a luat în discuţie şi formarea unei comisii parlamentare care să investigheze presupusa datorie, în ciuda opoziţiei BNR. Ideea a fost adusă în actualitate, chiar în ultimele săptămâni, de senatorul Ioan Ghişe.

Luările de poziţie pe această temă i-au adus lui Radu Golban şi probleme în domeniul profesional. Acesta a susţinut în urmă cu mai bine de doi ani că a fost silit să plece pe uşa din dos de la Facultatea de Ştiinte Politice, Filosofie şi Ştiinte ale Comunicării a Universităţii de Vest din Timişoara. Cursul acestuia ar fi fost desfiinţat la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara. Simţindu-se discrimnat, Radu Golban a sesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Economistul a susţinut că încetarea raporturilor de muncă cu UVT a fost cauzată de activitatea publicistică a sa, care ar aduce atingeri Germaniei. CNCD a sesizat „existenţa unui tratament diferenţiat, discriminatoriu” şi a decis sancţionarea Universităţii de Vest din Timişoara cu o amendă de 2.000 de lei.

În primăvara anului 2014, Radu Golban a vrut să candideze la alegerile europarlamentare din partea PRM, aripa Funar. Instanţa i-a dat însă dreptate lui Corneliu Vadim Tudor şi a desfiinţat lista propusă de Gheorghe Funar, punând astfel punct aventurii electorale a economistului Golban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.