Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul de afaceri bulgar Vasil Bojkov a fost reţinut la sosirea sa în Bulgaria/ UPDATE

kotasport.com
Vasil Bojkov

Omul de afaceri bulgar Vasil Bojkov a fost reţinut, vineri după-amiază, pe aeroportul Sofia, după ce a sosit din Dubai.

Controversatul om de afaceri era dat în urmărire internaţională, fiind pus sub acuzare de procuratură, relatează Rador.

Bojkov a fost întâmpinat la aeroport de avocaţii săi şi de o echipă a Poliţiei de Frontieră, care l-a condus la examinări medicale şi i-a înmânat o citaţie.

Pe numele său, a fost emis un ordin de reţinere pentru până la 72 de ore. Procurorii vor analiza ulterior, dacă vor solicita măsura arestării preventive.

În luna mai, Vasil Bojkov declarase că este gata să se întoarcă în Bulgaria, în calitate de martor protejat.

UPDATE - Precizările procurorilor bulgari

Inculpatul Vasil Bojkov, dat în urmărire internaţională, s-a prezentat voluntar în faţa autorităţilor Ministerului Afacerilor Interne din Bulgaria, la punctul de control de pe aeroportul Sofia, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Controversatul om de afaceri a fugit în Dubai, în anul 2020, când au fost iniţiate două anchete împotriva sa şi au fost formulate 19 capete de acuzare.

Dosarul în care va depune mărturie în calitate de martor este legat de acuzaţiile de corupţie la adresa fostului premier bulgar Boiko Borisov, fostului ministru al finanţelor, Vladislav Goranov, şi fostului consilier al partidului GERB, Sevdelina Arnaudova.

În urma afirmaţiilor lui Bojkov, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, anul trecut, dar au fost eliberaţi fără a li se aduce acuzaţii.

În vara anului 2020, magnatul bulgar a fost cercetat şi pentru o tentativă de lovitură de stat, sub acuzaţia că a finanţat protestele împotriva fostului procuror general, Ivan Gheşev, şi ex-prim-ministrului Boiko Borisov.

Vasil Bojkov a fost unul dintre primii bulgari, alături de Delian Peevski şi Ilko Jeliazkov, al cărui nume figurează pe lista "Magnitsky", fiind descris drept un "om de afaceri şi oligarh bulgar care a mituit în mod repetat oficiali guvernamentali".

Printre aceşti oficiali se numără un actual lider politic, precum şi fostul preşedinte al Comisiei de stat pentru jocuri de noroc, închisă în prezent.

Bojkov plănuia să asigure o sumă de bani pentru un fost demnitar şi un politician bulgar pentru a-l ajuta să creeze un canal prin care lideri politici ruşi să influenţeze oficiali din guvernul bulgar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.