Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Vegheciu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: 'Ceea ce urmează să vă prezint mai jos este ori incompetență crasă'

Radu Pop
stiripesurse.ro
adrian vigheciu

Adrian Vigheciu, consilier general (PSD) în Consiliul General al Municipiului București, în acuză pe primarul Nicușor Dan că risipește milioane de lei pe noi PUZ-uri în timp ce noul Plan Urbanistic General stă blocat din lipsă de finanțare. Adrian Vigheciu susține că actualul primar al Capitalei și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, duc un război aberant în PUZ-uri și cheltuiesc milioane pentru realizarea acestora în loc să finalizeze noul PUG.

„Ceea ce urmează să vă prezint mai jos este ori incompetență crasă, ori război politic. Oricare ar fi varianta corectă, este foarte grav, pentru că astfel se risipesc milioane de lei din bugetul local pe mai multe lucruri complet ilogice. Să vă explic.

Cu toții suntem complet de acord că Bucureștiul are nevoie ca de aer de reglementări clare în zona urbanismului. Cel mai logic pas spre a face acest lucru este adoptarea unui nou Plan Urbanistic General (PUG), care să ne scape de eternele derogări prin Planurile Urbanistice Zonale (PUZ). În acest moment, documentația noului PUG se află în curs de realizare de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism, dar, pentru că nu este finanțată, aceasta a fost uitată în așteptare. Bun. Iar aici intervine haosul administrativ pe care Nicușor Dan și Clotilde Armand îl creează prin prisma unuia dintre cele trei motive expuse la început: aceștia au bugetat milioane de lei pentru noi PUZ-uri (atât pentru Primăria Generală, cât și pentru Sectorul 1), care nu numai că se calcă pe picioare între ele, ba chiar refac pași și studii deja efectuate în documentația PUG-ului, care stă degeaba. Pe scurt, în loc ca Nicușor Dan să finanțeze și să deblocheze elaborarea PUG-ului pentru tot orașul, care ar duce la stoparea tuturor problemelor generate de vechile PUZ-uri, el dă milioane pentru noi PUZ-uri și risipește banul public plătind de mai multe ori pentru aceleași servicii.

Realizați în ce hal de fundătură administrativă ne aflăm dacă PLĂTIM DE MAI MULTE ORI MILIOANE DE LEI PENTRU ACELEAȘI SERVICII? Vă dați seama cât de alarmantă este situația dacă o chestiune de LOGICĂ ELEMENTARĂ pe care ar fi rezolvat-o și un copil de clasa a V-a a ajuns să ne blocheze și să ne sărăcească în asemenea hal la cel mai înalt nivel? Oameni buni, unde am ajuns? Pe ce lume trăim? Domnule Sorin Ioniță, vă rog frumos, uitați-vă ce fac Nicușor Dan și Clotilde Armand cu banii bucureștenilor și abia apoi proclamați falimentul instituției din motivele care (vă) convin. Dacă Bucureștiul se află în faliment, atunci acesta este mai degrabă unul moral și/sau al resursei umane (ca să nu întrec limita și să spun al materiei cenușii), decât unul financiar”, scrie Adrian Vigheciu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.