Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Băsescu prezice DEZASTRUL, după o decizie PSD - ALDE: Se vor forma cozi de kilometri întregi

tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, marți, la Parlament, că la alegerile prezidențiale din 2019 se vor forma în străinătate „cozi de kilometri întregi” la vot după ce Comisia pentru administrație publică a respins introducerea votului prin corespondență la scrutinele prezidențiale, conform Mediafax.

„Doamna Dăncilă ne comunica că este inoportun să introducem votul prin corespondență pentru alegerea Președintelui din rațiuni ce țin de buget. Am crezut că acel punct de vedere reprezintă doar o parte din ceea ce mi se părea nerealist din punct de vedere politic, dar iată că astăzi linia pe care a trasat-o dna Dăncilă, probabil împreună cu Liviu Dragnea, devine realitate. În urmă cu puțin timp, comisia de administrație din Senat, care trebuie să pregătească raportul cu privire la legea privind alegerea Președintelui, prin care noi am propus ca cei 4,5 milioane de cetățeni români care locuiesc peste hotare să poată vota prin corespondență, a dat un aviz negativ față de această propunere”, a declarat, marți, la Parlament, președintele PMP, Eugen Tomac.

Acesta a precizat că PSD „se răzbună” pe românii din străinătate.

„La alegerile prezidențiale de anul viitor vom avea din nou cozi de kilometri întregi în fața misiunilor diplomatice pentru că PSD-ul face din nou aceeași greșeală din 2014, îngrădind un drept fundamental pe care îl au cetățenii români, și anume dreptul la vot. Considerăm că este o acțiune premeditată pe care PSD o pregătește drept răzbunare față de Diaspora și o vom contesta prin toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziție”, a completat Tomac.

Citește și: Paul Stănescu, REACȚIE SURPRIZĂ la anunțul lui Ponta privind schimbarea lui Dragnea de la Camera Deputaților .

 

Comisia pentru administrație public din Senat a dat raport de respingere inițiativei legislative a PMP care prevedea introducerea votului prin corespondență la alegerile Președintelui României, a anunțat liderul grupului deputaților PMP, Eugen Tomac, pe Facebook, adăugând că legea mai poate modificată doar până la sfârșitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.