Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Iohannis în CCR, opinie separată pe OUG 13/ DOCUMENT

Livia Stanciu

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei nr. 63 din 8 februarie 2017, referitoare la cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României, Parlament şi CSM. Pe 8 februarie, CCR a decis să respingă sesizările formulate de preşedintele Iohannis şi de CSM, constatând că Guvernul a acţionat legal când a adoptat OUG 13. Singura opinie separată i-a aparţinut Liviei Stanciu, fosta şefă a ÎCCJ, numită de preşedintele Iohannis judecător la Curte.

Vezi AICI motivarea integrală! (Opinia separată a Liviei Stanciu, de la pagina 39)

"În dezacord cu soluția pronunțată cu majoritate de voturi de Curtea Constituțională, considerăm că instanța de contencios constituțional ar fi trebuit să constate în cauză existența unui conflict juridic de natură constituțională între:

- autoritatea executivă - Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea legiuitoare - Parlamentul României, pe de altă parte, determinat de depășirea de către Guvern a limitelor delegării legislative;

- autoritatea executivă – Guvernul României, pe de o parte, și autoritatea judecătorească – Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, determinat de încălcarea principiului cooperării loiale între autorități", precizează Stanciu în opinia separată.

Referitor la conflictul dintre Guvern şi Parlament, Livia Stanciu consideră că Executivul şi-a depăşit limitele constituţionale şi nu a motivat urgenţa adoptării ordoanţei. Judecătoarea contestă precedentele invocate de restul judecătorilor în sprijinul deciziei finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.