Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Viktor Orban dă verdictul: Talibanii decid cine poate intra în Europa

captură TV
talibani

Nu autoritățile statelor naționale europene sunt cele care decid cine poate intra în Europa, ci guvernul taliban care controlează traficanții de persoane, a declarat consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, notează Hirado.hu, potrivit Rador Radio România.

Potrivit lui György Bakondi, aceasta este o perspectivă înspăimântătoare, deoarece pot introduce mulţi agenţi care sunt activaţi la ordin, precum și infractori printre imigranții ilegali. Consilierul principal a precizat că o situație de securitate publică de neconceput s-a dezvoltat pe partea sârbă a frontierei sârbo-ungare, în așezările locuite și de maghiari, după ce traficanții de persoane afgani au încercat din ce în ce mai mult să acapareze teritoriul de la traficanții de persoane sirieni și marocani. Confruntările cu mitraliere și grenade de mână au devenit un eveniment regulat, ceea ce a forțat poliția să intervină.

Potrivit lui György Bakondi, autoritățile ungare au prins un număr tot mai mare de traficanți de persoane care au legături cu serviciile secrete afgane, cu agențiile de aplicare a legii și cu guvernul. Consilierul principal a evidențiat că este în interesul guvernului taliban să maximizeze utilizarea rutei de trafic de persoane prin Ungaria pentru a obține câștiguri financiare și cât mai multe informații despre organizațiile care operează aici. Ei vor să influențeze ce naționalități și ce organizații teroriste pot trece granița, a adăugat György Bakondi.

Referitor la atacul terorist de la Paris de acum opt ani, consilierul principal a remarcat că diferența dintre situația de securitate de atunci și cea de acum este că sute de mii de oameni protestează în Europa de Vest în sprijinul Hamas. Marile orașe europene au o populație musulmană numeroasă, iar cu cât populația este mai mare, cu atât este mai ușor pentru agenții infiltrați să se amestece.
Teroriștii de la Paris erau imigranți din a treia generație, iar când s-au întors din Statul Islamic s-au amestecat cu imigranți sirieni, a adăugat György Bakondi, marți, în cadrul emisiunii Mokka, difuzată de televiziunea ungară TV2.

György Bakondi a amintit că tunisianul care a ucis doi suporteri suedezi de fotbal în Belgia, pe 16 octombrie, a sosit, de asemenea, în mod ilegal, s-a amestecat și apoi a comis un act de terorism.

Consilierul principal pe probleme de securitate internă al prim-ministrului ungar a declarat că "afluxul necontrolat de persoane neidentificate prin intermediul criminalității organizate reprezintă o amenințare serioasă la adresa securității publice și naționale în Europa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.