Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Vladimir Putin dă replica SUA în războiul vaccinurilor: 'Este vorba de o absurditate totală. Am fost întotdeauna împotriva ideii de politizare'

Vladimir Putin

Kremlinul a denunţat marţi ca fiind "absurde" acuzaţiile Washingtonului conform cărora Rusia desfăşoară o campanie de dezinformare online ce vizează două vaccinuri anti-coronavirus autorizate în SUA, informează AFP.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane a declarat luni că Washingtonul "a identificat patru platforme de internet ruse, conduse de serviciile de informaţii ruse, care răspândesc dezinformări" asupra acestor două vaccinuri, fără a preciza care, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

"Nu înţelegem astfel de declaraţii şi avem intenţia de a explica cu răbdare şi în mod constant că este vorba de o absurditate totală", a replicat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov. "Am fost întotdeauna împotriva ideii de politizare a oricărei probleme legate de vaccinuri", a adăugat Peskov, afirmând că Rusia nu a organizat "niciodată" astfel de campanii de dezinformare.

"Dimpotrivă, Rusia colaborează cu alte întreprinderi producătoare de vaccinuri pentru a găsi remediul cel mai eficace", a continuat el.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, această presupusă campanie vizează în mod concret vaccinul Pfizer/BioNTech. Autorităţile sanitare americane au dat de asemenea undă verde vaccinului Moderna şi, foarte recent, celui de la Johnson&Johnson.

Rusia produce la rândul său vaccinul Sputnik V, dezvoltat de laboratorul moscovit Gamaleia, omologat în 46 de ţări şi a cărui examinare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început săptămâna trecută.

Citește și: Se deschid noi centre de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV

În ultimii ani, SUA au acuzat de mai multe ori Rusia că duce o campanie de dezinformare online, de ingerinţă electorală sau atacuri cibernetice în masă. De fiecare dată, Moscova a negat orice responsabilitate.

Inclusiv un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, omul de afaceri Evgheni Prigojin, a fost sancţionat de Washington, care îl suspectează că a jucat un rol în presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, prin intermediul unei "uzine de trolli" pe internet.

Citește și: Marcel Ciolacu îi transmite semnale lui Robert Negoiță: ‘Mi-aș dori să revină în partid’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.