Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul PNL în conducerea TVR, plagiator dovedit. Jurnalista Emilia Şercan, mesaj pentru Ludovic Orban

plagiat

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit vineri că reprezentantul PNL în Consiliul de Administraţie al TVR, Cristian Petcu, a plagiat în lucrarea de doctorat în teologie. Jurnalista Emilia Şercan, cea care a dezvăluit în ultimii ani mai multe cazuri de plagiat, îi cere preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să ia măsuri.

CITESTE SI: Motivele pentru care îți este FRIG tot timpul

"Cristian Petcu, membru în Consiliul de Administrație al TVR din partea PNL, a primit vineri verdict de plagiat și de retragere a titlului de doctor din partea CNATDCU pentru teza de doctorat în teologie, susținută la Universitatea din Craiova.

Am vrut să scriu separat despre "cazul Petcu" pentru că este unul special. Cristian Petcu are două titluri de doctor, unul în istorie, obținut la Universitatea Valahia din Târgoviște, și altul în teologie, obținut la Universitatea din Craiova. Un an a fost distanța între momentul susținerii celor două doctorate.

Cristian Petcu a fost acuzat că a plagiat în ambele teze de doctorat, o sesizare care a vizat ambele teze fiind depusă la CNATDCU. Pentru teza de doctorat în teologie, Comisia de Etică a Universității din Craiova a dat un categoric verdict de plagiat, care a fost confirmat și de comisia de lucru a CNATDCU, iar mai apoi de votul Consiliului general al CNATDCU de vineri. Era imposibil să nu primească această decizie având în vedere că teza în teologie era plagiată după cea în istorie.

După ce a primit verdict de plagiat de la Comisia de Etică a Universității din Craiova, care făcea previzibil verdictul de plagiat al CNATDCU, Cristian Petcu a făcut cerere de retragere a titlului în baza mizerabilei ordonanțe promovate în 2014 de "primul plagiator al țării", Victor Ponta.

Ei bine, acum urmează partea stupefiantă. Pentru teza de doctorat în istorie, Comisia de Etică a Universității Valahia din Târgoviște a concluzionat, printr-o hotărâre din aprilie 2018, că Cristian Petcu ar trebui "să rescrie teza de doctorat"!!

Rescrierea unei teze de doctorat după susținerea acesteia este ilegală, chiar penală, neexistând niciun fel de acoperire juridică pentru așa ceva. Acest gen de soluție a fost încercată și de alte fabrici de doctorate plagiate, despre care sper că voi reuși să scriu cât mai curând.

Revenind la Cristian Petcu, comisia de lucru de la Comisia de Istorie a CNATDCU, în ciuda recomandării de rescriere a tezei de doctorat (!!??) și a evidentelor dovezi de plagiat din teza lui Petcu, a decis respingerea sesizării de plagiat și menținerea titlului de doctor. Decizii "trântite" în comisiile de lucru ale CNATDCU s-au mai văzut, chiar și când procentul a fost mai mare de 4%.

#doctorinimpostura

PS. Domnule Ludovic Orban, acum este un verdict instituțional și oficial de plagiat. Mai țineți la standardele de integritate în PNL sau...", scrie Emilia Şercan pe Facebook.

CITESTE SI: Adevărata minune pentru sănătate: Ceaiurile care susţin IMUNITATEA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.