Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul propus de Klaus Iohannis ca ambasador în Republica Moldova a primit fără probleme avizul comisiilor parlamentare

romaniatv.net
Klaus Iohannis Maia Sandu

Comisiile reunite pentru politică externă şi comisiile pentru comunităţile de români din afara ţării de la Senat şi Camera Deputaţilor l-au avizat favorabil, marţi, în unanimitate, pe Cristian-Leon Ţurcanu, propus ambasador în Republica Moldova.

Cristian-Leon Ţurcanu, care se află la finalul mandatului de ambasador în Ucraina, a fost audiat de comisii pentru a ocupa postul de ambasador în Republica Moldova.

"Sunt pe finalul unui mandat într-o perioadă foarte complicată în Ucraina şi mă uit cu foarte mare încredere spre mandatul pe care sper că mi-l veţi aproba la Chişinău, în Republica Moldova. Relaţia noastră cu Republica Moldova este o relaţie extrem de complexă, extrem de vizibilă şi extrem de importantă. Cred că nu sunt destul de multe cuvinte pentru a defini profunzimea relaţiilor între România şi Republica Moldova, între popoarele şi societăţile noastre. Este un mandat deosebit de complex, însă un mandat care se va derula pe două repere fundamentale: avem realitatea comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care este un fundament extrem de solid, şi Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republica Moldova", a afirmat Ţurcanu.

El a amintit că în privinţa proiectelor cu Republica Moldova de sprijin şi asistenţă există un deplin consens la Bucureşti, adăugând că se va concentra pe "dinamizarea" proiectelor sectoriale.

"Pe ceea ce voi încerca să mă concentrez eu şi echipa ambasadei este să susţinem, să dinamizăm toate proiectele sectoriale care există, toate planurile, toate priorităţile care trebuie implementate în relaţia cu Republica Moldova, în condiţiile în care, până la urmă, există un singur obiectiv principal: apropierea societăţii din Republica Moldova de Uniunea Europeană, iar România este, a fost şi va rămâne principalul vector în acest sens", a menţionat Ţurcanu.

Potrivit lui Ţurcanu, agenda de cooperare cu Republica Moldova este "exhaustivă" şi acoperă toate domeniile, "începând cu interconexarea energetică, asistenţă nerambursabilă, cooperare în domeniul educaţiei, cultură, cercetare, sănătate, muncă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.