Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunităţile turcă şi kurdă din Germania se mobilizează cu donaţii pentru victimele seismelor din Turcia

Sky News
cutremur turcia

Comunităţile turcă şi kurdă din Germania au lansat campanii de donaţii în bani, haine călduroase şi pături pentru victimele seismelor care au devastat luni Turcia şi nord-vestul Siriei, relatează marţi Reuters, potrivit Agerpres.

Pe măsură ce veştile despre dezastru s-au răspândit şi s-au declanşat apeluri disperate de ajutor, voluntarii au început să strângă ajutoare la Berlin, Frankfurt şi Munchen pentru cei răniţi sau rămaşi fără locuinţe.

În Germania trăiesc în jur de 2,3 milioane de persoane de origine turcă, cea mai numeroasă diaspora turcă din lume, potrivit cifrelor Comunităţii Turce din Germania.

'Nu ne-am aşteptat la aşa ceva, e o nebunie. Credeam că vom umple două furgonete şi apoi le vom expedia, dar de la 10 dimineaţa nu s-a oprit deloc', a spus Levent Cukur, care coordonează o campanie de ajutor de la sala de box pe care o conduce la Munchen.

În timp ce el vorbea, un grup de persoane încărca în camioane cutii cu donaţii. Al cincilea lot urmează să plece spre Turcia joi.

'În această perioadă este foarte frig în regiunile afectate şi oamenii au nevoie urgentă de pături, haine călduroase şi ghete', a explicat Tunca Karakas, de la asociaţia culturală Tuerkisch-Deutscher Kreis.

Salvatorii încercau în continuare marţi să ajungă la oamenii prinşi sub dărâmături, în timp ce bilanţul deceselor a trecut de 5.000.

'Ne implicăm total în muncă', a spus Faruk Akalan, un reprezentant în Germania al Semilunii Roşii kurde, care a trimis deja 250.000 de euro în zonele afectate.

'A trimite bani este mai bine decât produse, pentru că oamenii de acolo ştiu cel mai bine ce le trebuie şi pot folosi banii ca să cumpere ce au nevoie', le explică preşedintele Comunităţii Turce, Gökay Sofuoglu, celor care vor să se implice în donaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.