Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV a finalizat vânzarea operaţiunilor din Slovenia către MOL

cursdeguvernare.ro
omv

OMV a finalizat vânzarea operaţiunilor din Slovenia către MOL.

Grupul energetic austriac OMV a anunţat vineri că a finalizat tranzacţia prin care şi-a vândut participaţia pe care o deţinea la divizia sa din Slovenia, OMV Slovenija trgovina z nafto in naftnimi derivati, către compania energetică ungară MOL, informează un comunicat de presă, conform Agerpres.

Preţul de achiziţie primit la final este de 311 milioane de euro (pentru participaţia de 92,25% deţinută de OMV), care urmează să fie ajustat în funcţie de capitalul de lucru şi datoria netă.

"Această vânzare sprijină transformarea OMV într-o companie sustenabilă şi cu emisii nete zero până în 2050, cel mai târziu", a precizat grupul austriac.

Anterior, în luna mai, Comisia Europeană (CE) a aprobat achiziţionarea de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia. MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol. Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.