Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV a profitat din plin de creșterea prețului la petrol și gaze naturale: marja de rafinare s-a îmbunătăţit semnificativ

business-review.eu
OMV Petrom

Grupul austriac OMV a anunţat, vineri, că producţia sa de hidrocarburi a scăzut în trimestru al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, dar cu toate acestea grupul a profitat din plin de creşterea preţului la petrol şi gaze naturale astfel că marja de rafinare s-a îmbunătăţit semnificativ, a informat acţionarul majoritar de la OMV Petrom într-un comunicat de presă.

În perioada iulie-septembrie 2021, producţia de hidrocarburi a OMV a scăzut până la 470.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 490.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al doilea.

Cu toate acestea, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a urcat până la 4,41 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T3, aproape dublu faţă de una de 2,21 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T2 şi de aproape cinci ori mai mult decât una de 0,87 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul al treilea al anului trecut.

În paralel, rata de utilizare a rafinăriilor OMV a crescut şi ea până la 91% în trimestrul al treilea, de la 85% în trimestrul al doilea. De asemenea, vânzările totale de produse rafinate ale OMV au crescut până la 4,66 milioane tone în T3, de la 4,01 milioane tone în T2. În schimb, în aceeaşi perioadă au scăzut vânzările de gaze naturale până la 39,96 Twh, de la 44,43 Twh.

Potrivit OMV, preţul mediu al barilului de ţiţei Brent a crescut până la 69,6 dolari în T3, de la 59,9 dolari în T2 şi 37,3 dolari în trimestrul al treilea al anului trecut, în timp ce preţul mediu al gazelor naturale la bursa de la Viena a ajuns la 47,10 euro pentru un Megawatt oră în T3, de la 24,83 euro pentru un Megawatt oră în T2 şi 8,79 euro pentru un Megawatt oră în trimestrul al treilea al anului trecut.

Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an în data de 29 octombrie.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.