Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV investeşte 40 de milioane de euro în extinderea şi modernizarea rafinăriei Burghausen

business-review.eu
OMV Petrom

OMV va investi 40 de milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea instalaţiei de cracare şi sectorului petrochimic de la rafinăria sa Burghausen din Germania, a anunţat miercuri grupul energetic austriac, într-un comunicat de presă.

Măsurile sunt menite să majoreze capacitatea de producţie de etilenă şi propilenă. În urma planificatei redresări a rafinăriei, modernizarea diviziilor ar urma să fie lansată în trimestrul trei din 2020, deşi lucrările iniţiale de bază sunt în desfăşurare, a informat OMV potrivit Agerpres.

Extinderea instalaţiei de cracare va facilita o creştere anuală a producţiei de etilenă şi propilenă de aproximativ 50.000 de tone metrice, pentru a face faţă majorării cererii de produse petrochimice în "Triunghiul chimic din Bavaria" şi pe pieţele internaţionale, precizează grupul energetic austriac.

Etilena şi propilena sunt materii prime importante pentru o serie de produse industriale, cum ar fi componentele auto şi cele pentru sectorul energiei regenerabile, detergenţii şi medicamentele.

Luna trecută, OMV a vândut un lanţ de 285 de benzinării din sudul Germaniei pentru suma de 485 de milioane de euro, către grupul britanic EG.

Grupul austriac a precizat că rămâne angajat faţă de restul operaţiunilor sale din Germania, care sunt concentrate pe operaţiunile de petrochimie de la rafinăria din Burghausen.

OMV deţine 51% din acţiunile OMV Petrom, cea mai mare companie de petrol şi gaze din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.