Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV își vinde benzinăriile din Slovenia

business-review.eu
OMV Petrom

OMV a anunţat joi vânzarea afacerii din Slovenia, unde operează 120 de benzinării, sub brandurile OMV, Eurotruck, Avanti şi Diskont, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac.

Tranzacţia reprezintă un nou pas în optimizarea portofoliului OMV şi face parte din al doilea pachet de active scoase la vânzare.

Borealis, subsidiara OMV, a decis să înceapă procesul de vânzare al afacerii sale de îngrăşăminte pe bază de azot şi produse din melamină, a informat OMV. Borealis va continua să se concentreze pe activităţile sale de bază - furnizarea de soluţii inovative în domeniul poliolefinelor şi a substanţelor chimice de bază, extinzând lanţul valoric al OMV spre produse chimice cu valoare mai ridicată şi transformarea spre o economie circulară.

Mai târziu în acest an, OMV va anunţa şi al treilea pachet de active scoase la vânzare.

Grupul energetic austriac OMV a anunţat joi că până la finele lui 2021 intenţionează să vândă active în valoare de două miliarde de euro. Compania a înregistrat progrese semnificative în 2020 şi a semnat acorduri pentru trei active: vânzarea unei participaţii de 51% în Gas Connect Austria, vânzarea lanţului de benzinării OMV din Germania şi vânzarea operaţiunilor Upstream business în Kazahstan.

Încheierea celor trei tranzacţii este aşteptată în 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. În total, primul pachet de active scoase la vânzare a scăzut gradul de îndatorare cu un miliard de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.